/ БГНЕС
„Много съжалявам за постъпката си, искам да върна времето назад. Признавам си вината“, проплака пред съда 21-годишният Северин Красимиров. Днес той беше изправен пред Окръжния съд в Русе по три обвинения в блудство, изнасилване и умишлено убийство на журналистката Виктория Маринова по особено жесток и мъчителен начин.

Прокуратурата поиска 30 години затвор за Северин Красимиров

Процесът протича при открити врати по съкратената процедура. Това означава, че в хода на съдебното дело няма да се събират нови доказателства след като обвиняемият Северин поддържа направеното вече самопризнание в хода на разследването.

По случая бяха разпитани повече от 30 свидетели, назначени са били над 15 експертизи, изискани са много документи и справки. Русенецът е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното, а според обвинението мотивът за престъплението е сексуален и не е свързан с професионалната реализация на 30-годишната русенка.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече

Съдът допусна като граждански обвинители и ищци бащата, майката и дъщеричката на телевизионната водеща. За причинените морални болки и страдания гражданските искове от роднините са на обща стойност 450 хил. лв.

Жестокото престъпление беше извършено на 6 октомври м.г.,а тялото на жертвата открито на алея край Дунава в Русе. След няколко дни Северин Красимиров беше задържан и върнат в България от Германия, където се укривал след убийството.