/ БГНЕС
30 години затвор поиска прокуратурата за Северин Красимиров – сочен за убиец на телевизионната водеща Виктория Маринова, съобщи NOVA.

Той ще избегне най-тежкото наказание доживотен затвор, след като се призна за виновен и делото тръгна по съкратената процедура.

Делото за убийството на журналистката Виктория Маринова тръгна по съкратената процедура

Три са обвиненията срещу Северин Красимиров - за блудство, за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен начин.

По-рано стана ясно, че родителите и дъщерята на убитата журналистка Виктория Маринова искат общо 450 000 лв. кръвнина от убиеца й.

Северин запази мълчание пред репортерите, но пред магистратите каза, че си признава и много съжалява. За процеса от Германия пристигна майка му Надежда, която се тръшкала на земята с викове и писъци, заради които се наложило охраната да я изведе, информира Marica.bg.

Картината около жестокото убийство на Виктория Маринова се избистря все повече

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе. От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален. Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи.
nova.bg, Marica.bg