СЕВЕРИН КРАСИМИРОВ
СЕВЕРИН КРАСИМИРОВ / БГНЕС
30 години затвор присъди Окръжният съд в Русе на Северин Красимиров за убийството на журналистката Виктория Маринова.  Съдебният процес приключи в рамките на ден, след като подсъдимият се възползва от  съкратената процедура и призна вината си. Това го спаси от най-тежкото наказание, предвидено в закона - доживотен затвор без право на замяна.  Разследването по случая продължи близо половин година, а обвинителният акт беше внесен от прокуратурата преди месец. 

Преди да чуе присъдата си 21-годишният русенец призна вината си пред петчленния съдебен състав. Съжалявам, искам да върна времето назад, каза още Северин. Окръжният съд го призна за виновен по трите повдигнати обвинения за блудство, изнасилване и умишлено убийство на Виктория Маринова по особено жесток жесток и мъчителен начин. 

Процесът започна тази сутрин като се проведе при открити врати по съкратена процедура. Красимиров потвърди направеното от него самопризнание в хода на разследването и в зала бяха приети събраните в досъдебното производство доказателства. По случая са били разпитани повече от 30 свидетели, назначени са били 15 експертизи, изискани са много документи и справки. Те потвърждават, че русенецът е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното, както и мотивът на престъплението, който е сексуален и не е свързан с професионалната реализация на 30-годишната русенка. 

По време на заседанието днес бяха изслушани като свидетели само двама близки на жертвата Виктория след като съдът допусна като граждански 
обвинители и ищци бащата, майката и дъщеричката на телевизионната водеща. за причинените морални болки и страдания гражданските искове от роднините са на обща стойност 450 хил. лв. 

В началото на процеса в залата дойдоха и близки на Северин. Майка му се разплака и беше изведена от нейни роднини от съдебната палата. 

Жестокото престъпление беше извършено на 6 октомври м.г., а тялото на жертвата открито на алея край Дунава в Русе. След няколко дни Северин Красимиров беше задържан и върнат в България от Германия, където се е укривал след убийството.