сдс
сдс / БГНЕС
СДС призова „Демократична България“ за подкрепа на балотажа в София, когато общият им кандидат с ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще се изправи срещу подкрепената от БСП Мая Манолова.

Радан Кънев зове десните да не гласуват за Мая Манолова на балотажа

„Очакваме от Вас, като отговорни хора, демократи и лидери, да призовете гласувалите за арх. Борислав Игнатов да подкрепят десния кандидат за София – Йорданка Фандъкова“, пишат от СДС до тримата лидери в „Демократична България“ - Атанас Атанасов, Христо Иванов и Владислав Пенев. „Резултатите показаха, че гласовете на столичани за кандидатите на десницата са значително повече от тези за кандидата на задкулисието – Мая Манолова“, категорични са от Раковска 134.

Балотажи във всички райони в София

Според тях вторият тур на местните избори в София е сблъсък на „дясната и демократична общност с яркия представител на ретроградната социалистическа партия и дългогодишно тяхно острие – Манолова, сега прикриваща се зад гражданите“.

Йорданка Фандъкова: София показа, че е дясна (ВИДЕО)

С някои от вас вървяхме рамо до рамо в една партия – СДС. После сме били и конкуренти, и партньори. Имали сме и различия. Но никога по отношение на бившата компартия, сега изявяваща се като БСП. Защото нашите социалисти нямат нищо общо с европейските. Не се срамуват от Народния съд, не осъдиха престъпленията на комунизма, докараха държавата до три национални кризи през прехода. Не се отрекоха от миналото си, а първият конгрес на БСП продължи като броене последния на БКП. Да, те непрекъснато говорят за промяна – но винаги, когато имат възможност да я направят, изкарват хората на улицата. Това е партията, която на думи е евроатлантическа, а на дела – тегли към Евразия и Путин“, се посочва още в призива на СДС.

Мая Манолова: София показа, че иска промяна (ВИДЕО)