София показа, че е дясна, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата Йорданка Фандъкова в първия си коментар след края на изборния ден.

Мая Манолова: София показа, че иска промяна (ВИДЕО)

Според екзитполът на „Тренд“, изготвен по поръчка на NOVA, Фандъкова отива на балотаж с Мая Манолова, пред която води с преднина от 9 процента на първи тур.

Политолог: Борис Бонев е изненадата на изборите в София

„Благодаря на всички софиянци, които днес излязоха да гласуват. Благодаря за доверието на всички, които подкрепиха моята кандидатура“, заяви Фандъкова. Тя поздрави за добрите резултати от партиите от коалиция „Демократична България“, както и независимия кандидат за кмет Борис Бонев. 

Балотажи в София, Пловдив и други големи градове (ГРАФИКИ)

На въпрос дали ще разчита на подкрепа за предстоящия балотаж, Фандъкова обяви, че е готова на разговори с десните партии, но най-вече ще разчита на подкрепата на всички софиянци, за което работи от години. Кандидатът за кмет подчерта още, че за нея е важно в Столичния общински съвет да има ясно мнозинство, което "да гарантира прозрачност и реализация на проектите на София".

Райчев: Съдбата на София на балотажа е в ръцете на гласувалите за „Демократична България“ и „Спаси София“

Попитана дали това са най-трудните избори в нейната политическа кариера, Фандъкова отговори: „Всички избори са трудни, защото заставам с лицето си и с биографията си“. „За 10 години управление сме направили много, но в същото време сме направили и пропуски. Направила съм си своите изводи и съм готова за промени в работата“, каза тя.

"Аз вярвам в разума и прагматизма на софиянци, защото изборите за местна власт, са избори за конкретни решения, а не за общи приказки. Софиянци не могат да бъдат лесно манипулирани с думи за промяна, когато става дума за подмяна", допълни още Фандъкова.