/ Дарик Враца
Как гласуваха кандидатите за кметския пост в София?

Йорданка Фандъкова: Гласувах за града, който обичам

Кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова гласува в 34-та секция в 47-мо СУ "Христо Г. Данов" в квартал "Иван Вазов". „Гласувах за това София да продължи да се развива и да не се подлагат на риск големите проекти на града“, каза пред журналисти кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова. 

БГНЕС

Мая Манолова: Както искаме чист въздух, така искаме чисто и прозрачно управление

Гласувах за промяната - това е основната ми кауза в тази компания. Както искаме чист въздух, така и искаме чисто и прозрачно управление на столицата. С тези думи кандидатът за кмет на София Мая Манолова се обърна към журналисти, след като пусна своята бюлетина в урната. 

БГНЕС

Кандидатът за кмет на София Борислав Игнатов упражни правото си на глас

Кандидатът за градоначалник на София арх. Борислав Игнатов гласува на местните избори в столичното 163-о училище в „Дружба“, като заяви, че на столицата "липсва скорост и съвременно управление". След като упражни правото си на вот, Игнатов заяви, че гласува за силен, принципен и подготвен кмет и общински съвет.

БГНЕС

Волен Сидеров: Гласувах за това София най-после да има кмет мъж

"Гласувах за това София най-после да има кмет мъж. Човек, който може решително да свърши няколко неща. Ще изброя най-важните – да се справи с тези, които тровят децата ни – наркодилърите. Те ще бъдат размазани при моето управление. Тези, които обират къщи, апартаменти, офиси също". Това заяви кандидатът за кмет на София Волен Сидеров веднага след като упражни своето право на глас.

БГНЕС

Ангел Джамбазки: Гласувах за чист град без незаконно строителство

"Гласувах за чист и подреден град, без незаконно строителство, град с чист въздух, и с транспорт, който свързва квартал "Овча купел" с останалата част на града, съобщи кандидатът за кмет Ангел Джамбазки, след като упражни правото си на вот в столичния район "Овча купел". Той гласува градът да бъде подреден, ред и сигурност, да има осветление и общинска полиция. 

БГНЕС

Борис Бонев: Трябва да има промяна, донесена от млади хора

Кандидат-кметът на София Борис Бонев упражни правото си на вот в 35-то СОУ "Добри Войников" ул. Добри Войников №16 в столицата. "Гласувах, защото искам София да е град, в който живеем и работим с огромна любов. Трябва да има промяна донесена от млади хора. София трябва да е град, които прави смели крачки, а не да тъпче на едно място", заяви той след като пусна своята бюлетина.

БГНЕС

Десислава Иванчева гласува за справедливо управление

Десислава Иванчева и Биляна Петрова гласуваха в столичното 118-о училище в „Младост“ малко преди 12:00 ч. „Гласувам за различно, справедливо и отговорно гражданско експертно управление. Да дадем шанс за един зелен квартал и зелено градоустройство, за ред и чист въздух“, заяви Иванчева.

Биляна Петрова каза, че гласува преди всичко за каузите, които гражданите започнахме преди три години. Защото, те са наши деца и ще продължат да живеят. Като майка гласувам за град, който оставя децата ни да живеят тук, а не да ги гони в чужбина, каза още Петрова.

БГНЕС

Калоян Паргов: Днес властта е в ръцете на гражданите

Водачът на листата за общински съветници на "БСП за България" и лидер на БСП - София Калоян Паргов гласува на местния вот в 36-та секция в 61-во ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в жк "Връбница". След като гласува момиче от младежкото БСП му подари кошница с бели и червени рози. „Гласувах за нова перспектива на столицата - властта е в ръцете на хората и нека гласуват свободно за своето бъдеще“, каза той.

БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Ниновa гласува малко след 11.00 ч. в 48-ма секция в 25 ОУ „Петър Берон. Тя бе посрещната от активисти на партията с букет цветя.

Всичко за изборния ден в София и цялата страна може да следите ТУК