Радан Кънев
Радан Кънев / БГНЕС
Идеята му била да изпратят доброволно лицето на "Спаси София" срещу Йорданка Фандъкова
Евродепутатът Радан Кънев призова своите фенове и десни хора да не гласуват за Мая Манолова, защото била БСП, но да подкрепят промяната.

Йорданка Фандъкова: София показа, че е дясна (ВИДЕО)

След като констатира, че все още е възможна промяна в управлението на Столична община, бившият лидер на ДСБ апелира: "Промяната обаче не може да дойде с БСП. И името на новия кмет няма как да е Мая Манолова..."

Мая Манолова: София показа, че иска промяна (ВИДЕО)

Радан Кънев отчита още, че резултатът е показал, че обединението Демократична България далеч не събира в себе си цялата българска демократична общност.




Малко след публикуването на коментара му в социалната мрежа, негови съмишленици започват да критикуват, че възванието му означава апел да подкрепят сегашния столичен кмет. Други му напомнят, че трети кандидат на балотажа няма и изказват недоумение от разсъжденията му. Критиките го провокираха да разкрие замисъла си, който не стана ясен на публиката, а именно - Игнатов и Манолова да се откажат от третото и второто място, за да остане представителят на "Спаси София" единствен опонент на Фандъкова. Имало такава възможност в Изборния кодекс, разясни евродепутатът екзотичната си идея.