Бойко Рашков
Бойко Рашков / БГНЕС
Не мога да допусна, че един служител на МВР може да принуждава прокурорски орган или наблюдаващ да извършва едно или друго действие. До момента ние не сме убедени, че прокуратурата оказва съдействие за разкриване на истината на за строителството на АМ "Хемус". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред медии, след като от прокуратурата съобщиха за оказван натиск по разследването за пране на пари от "Хемус".

По-рано стана ясно, че може да има опасност за живота и сигурността на Борислав Колев, обвинен за пране на пари от магистрала "Хемус". Това коментираха за БТА от пресцентъра на МВР информацията на прокуратурата, че е оказван натиск на прокурори от страна на служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".

Освен това от вътрешното ведомство коментираха, че с казаното от страна на прокуратурата днес се е стигнало до оповестяване и на тактики от разследването по случая.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че срещу прокуратурата се води война, макар че прокуратурата не води война с МВР. От държавното обвинение съобщиха, че е бил оказван натиск върху разследващите прокурори по делото за пране на 53 млн. лв. от "Хемус".
БТА