/ БТА
Реализацията на приоритетните проекти на инициативата "Три морета" ще промени коренно ситуацията в устойчивото развитие на нашия регион и Европа като цяло. Постоянното развитие на тези проекти, които са 90 през 2021 г., показва нивото на нашите амбиции. Това каза президентът Румен Радев, който откри Шестата среща на върха на инициативата "Три морета" в София.

Георги Димитров

Високо ценим подкрепата на нашите стратегически партньори - САЩ, Германия и ЕК, отбеляза президентът Радев.

Георги Димитров

Инициативата „Три морета“, ден 2-ри: Какво предстои

Много добре е за бизнеса и за гражданите ни да видят, че политическото ръководство, държавните институции, агенции, международните институции, банките за развитие, търговско-промишлените палати, бизнес асоциациите се събират заедно и обсъждат открито всички важни проблеми. Това означава, че нашата инициатива продължава да генерира идеи и насоки, за да засилим развитието, да подобрим дигиталната, транспортната и енергийната свързаност, да инициираме стратегически дебат за бъдещето на региона.

Георги Димитров

Срещата на върха в София е още едно доказателство за това, че тази инициатива се развива много добре като уникален инструмент, който използва енергията на сътрудничеството, което засилва капацитета ни да развиваме приятелските отношения, да генерираме развитие и стойности, каза Румен Радев.

БТА