Медицинските специалисти се обявиха в подкрепа на колежката им Мая Илиева
Медицинските специалисти се обявиха в подкрепа на колежката им Мая Илиева / Снимки: Георги Димитров
Медицински сестри от Синдиката на медицинските специалисти протестират пред многопрофилната болница по белодробни болести "Света София" заради репресиите и уволненията на техни колеги от страната. Конкретният повод за протеста е, че в края на миналата седмица ръководството на белодробната болница не продължи договора за работа на председателката на синдиката медицинската сестра Мая Илиева, предаде БНР.

Пет медицински сестри се барикадираха в Народното събрание (ВИДЕО)

“Конфликтът е между т.н. медицински специалисти и между управителите на болницата, които много твърдо застават срещу исканията на нашите колежки за реформа в здравеопазването. Тук съм, за да подкрепя Мая, защото тя е нашия лидер, тя се бори за правата на нашето съсловие, което е омерзено и всички работодатели, които се опитват по този начин да отстранят хората, които се борят за нашите права. Мисля че не е разумно, защото проблемите в здравеопазването са много, те са наболели и трябва да се решават“, заявиха подкрепящите я колега.

Окупацията на Партийния дом падна, сестрите излязоха (ВИДЕО)

Мая Илиева заяви, че е съкратен щатът на колежката ѝ синдикален лидер на многопрофилната болница в Стара Загора. Според Илиева причината отново е синдикалната дейност за по-добри условия на труд и по-добро заплащане. 
 

Снимки: Георги ДимитровМедицинските специалисти организираха разиграха сцена пред болницата как не трябва да се извършват кражби в здравната система.
 

Снимки: Георги Димитров

БНР