Божидар Димитров
Божидар Димитров / НИМ
Поклонението пред проф. Божидар Димитров ще бъде в сряда
Поклонението пред проф. Божидар Димитров ще е на 4 юли 2018 г., сряда от 10.00  до 16.00 часа в Националния исторически музей. Това съобщават от НИМ. Проф. Димитров почина вчера на 72 години.

В четвъртък семейството ще направи изпращане в черква в тесен кръг
. Близките са отказали предложението на Министерството на културата проф. Димитров да бъде погребан в Алеята на творците в Централните софийски гробища. Неговата воля била да бъде кремиран, а прахът му да бъде разпръснат над Созополския залив, информира "24 часа".
 
Почина проф. Божидар Димитров

Божидар Димитров е роден на 3 декември 1945 г. в Созопол. Той е историк, доктор на историческите науки, водил е две телевизионни предавания. В продължение на дълги години бе директор на Националния исторически музей, като се оттегли от поста си през миналата година. Проф. Димитров е автор на десетки книги, посветени на българската история.

През 2009 г. проф. Димитров бе избран за народен представител, а в първото правителство на ГЕРБ бе министър без портфейл, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина, Държавна агенция „Архиви“ и Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.

Божидар Димитров регистрира партия „Кубрат“

Проф. Димитров регистрира в Софийския градски съд преди по-малко от месец своята партия „Кубрат“. Тогава той заяви намерение да участва във всички последващи избори в страната.