Порои и гръмотевични бури се изсипаха в части от страната. На места отново има наводнения.

В София падна проливен дъжд, придружен с гръмотевици и мълнии. 

Порой: Бедствено положение в Берковица и Георги Дамяново, евакуираха хора в Монтанско

Към 14:00-15:00 часа силна гръмотевична буря с градушка се образува над района на Мездра, Враца, Ботевград и Троян.Поради високите нива на подпочвените води, следствие от падналите валежи, се повишава рискът от наводнение над района на Ботевград, Мездра, Правец, Троян, Калофер, Етрополе, Карлово, Златица и Пирдоп.Пътят за Враца, малко след магистралата за Ботевград, е наводнен. Локалното наводнение има и в Сливница.Валежи обхванаха и Дупница.Припомняме, че вчера имаше силни бури в Монтанско. В Берковица обявиха бедствено положение, след като потоп наводни десетки къщи. Водата отнесе автомобили, а пътища са разрушени.

БТА

БТА

А жители на монтанското село Клисурица бяха евакуирани заради критично високи нива на местния язовир. Близо 100 военнослужещи и техника от състава на 10-и механизиран батальон - Враца се включиха в дейностите по преодоляване на последиците от наводнението.

Синоптиците разкриха кога спират валежите (КАРТА)

До полунощ валежите ще спрат,
а облачността над много райони ще намалее, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В сряда отново ще има увеличения на облачността, по-значителни около и след обяд. На места, главно в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Без валежи ще остане покрай Дунав. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 23°. Жълт код за обилни дъждове и гръмотевици е обявен само за две области в сряда - най-силно засегнатите Монтана и Враца, сочи прогнозата за времето. 

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
Meteo Balkans