Полицията издирва Борис Ангелов Иванов. Той излежавал присъда в общежитие от открит тип към затвора в Ловеч и избягал от млекопреработвателен цех, където работел.  Сигнал за бягството му подал служител в мандрата. Органите на реда започнаха издирването му и призоваха хората, ако имат информация за него, да подават сигнали при гарантирана анонимност.

Осъден за блудство и кражби избяга от затвора в Ловеч (СНИМКА)

48-годишният Борис Иванов излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби
, постановена през 2011 година. В началото на месеца е преместен в общежитие от отворен тип, тъй като излежал 7 години от присъдата си. През деня чистел във млекопреработвателен цех извън затвора. Около 10:30 часа в четвъртък служител от фирмата съобщил за липсата му.

Полицията в Бургас залови затворник, издирван три години

Стоян Христов - охранител на обекта, откъдето е избягал затворникът и където се помещават няколко предприятия и работят общо петима затворници, разказа пред NOVA, че Иванов бил от два дни там. "Той от два дни бил тука, а другите момчета си работят редовно, няма никакъв проблем с тях. Гледам го, като излиза с чанта - не го познавам, но се усъмних и го питам "Къде отиваш, бе, човек?" "Да оставя тази чанта в една кола". По думите на Христов Иванов прескочил  оградата "като сърна", а "неговите хора" - другите четирима затворници, се развикали и не успели да го хванат, той се "мушнал" в гората.

Тази пролет в Пазарджик: Затворник избягал от работа, наказват го със строг режим

Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов обясни, че Иванов бил преместен в началото на месеца в общежитие от открит тип, защото излежал повече от половината си присъда, като това се е случило в пълно съответствие с нормативните изисквания. Проданов подчерта, че не става дума за бягство от затвора, а за отклоняване от външен работен обект на лишен от свобода.
 
През април: Затворник избяга от пловдивския затвор, откриха го

Борис Ангелов Иванов
МВР

Полицията започна издирването на Борис Иванов. Той е на 48 години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Борис Иванов е с нормално телосложение,  продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има татус – червена целувка.

От полицията призовават хората, които имат допълнителна информация за издирвания, или го забележат,  да сигнализират на тел. 112 или в поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.