Стоян Павлов
Стоян Павлов / БГНЕС
Пловдивският окръжен съд остави в ареста началника на сектор „Охранителна полиция“ в 3-то Районно управление на МВР в Пловдив Стоян Павлов, който е обвинен за взимане на 300 лв. подкуп от ало-измамници.

Полицейски началник в Пловдив покривал телефонни измамници
 
Според съдията има опасност Павлов да се укрие, да извърши друго престъпление и да въздейства върху свидетелите по делото и по тази причина мярката „задържане под стража“ остава най-адекватна за него.
 
По думите на съдията от свидетелските показания и събраните доказателства по делото става ясно, че е безспорно, че Стоян Павлов е извършил престъпленията, в които е обвинен.

Полицаят взел рушвета от ало-измамниците пред районното, където работи
 
Съдията уточни, че има съответствие между снимковия материал и показанията на свидетелите и става ясно, че е взет подкуп под формата на пари в цигарена кутия, като се опровергава твърдението на защитника на обвиняемия адвокат Красимир Елдъров, че полицейският началник се е срещнал с един от телефонните измамници, за да коментират обява за автомобил.
 
Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

Дядо от София даде 100 000 лева на телефонни измамници
 
Ако има такова, следващото заседание по делото ще се състои на 19 октомври.

До зам.-началника на Трето районно управление разследващите стигнаха след използване на СРС-та при разкриване на случаи на телефонни измами. В разговорите между Павлов и замесените в конкретния случай ало-измамници, те са го наричали "шефе". Именно един от тях се е укрил и се издирва.