/ ThinkStock/Getty Images
Полицейски шеф рискува кариерата си за 300 лв. подкуп от ало-измамници
94880
Полицейски шеф рискува кариерата си за 300 лв. подкуп от ало-измамници
  • Полицейски шеф рискува кариерата си за 300 лв. подкуп от ало-измамници
300 лева подкуп за полицейски чадър е взел зам.-началникът на Трето районно управление в Пловдив Стоян Павлов от ало-измамници при случай, в който възрастна жена в града под тепетата е завлечена с 1300 лв. Това сочат събраните до момента доказателства срещу полицейския шеф.
 
Срещу Павлов вече е повдигнато обвинение, тепърва ще се изяснява дали той е съпричастен и към други телефонни измами, съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов
 
Арестуваха полицейски шеф в Пловдив

До зам.-началника на Трето районно управление разследващите стигат, след използване на СРС-та при разкриване на случаи на телефонни измами. В разговорите между Павлов и замесените в конкретния случай двама ало-измамници, те са го наричали "шефе".
 
"Единият от тях - т.нар. муле, се е укрил и го издирваме", разкри още Румен Попов. По думите му това е станало след като е изтекла предварително информация за случая по медиите, чиято "достоверност" той определи като не повече от 20%.
 
Предстои Прокуратурата да поиска постоянното задържане под страж на Стоян Павлов. Ако бъде признат за виновен по обвинението, което му е повдигнато, го очакват от 3 до 10 години затвор.
 

Dariknews.bg, Пловдив


От началото на септември, тази година, на територията на Пловдив са станали 21 телефонни измами на обща стойност 180 000 лева, оповести от своя страна директорът на полицията старши комисар Атанас Илков. Той заяви още, че задържаният Стоян Павлов не е ръководил телефонните измамници, а само им е осигурявал защита.