/ dariknews.bg
Телефонните измамници включиха санирането в „репертоара” си от схеми. На прицел са домоуправителите, а първите потърпевши са в Свищов, посочва bTV.
 
Преди дни домоуправителят и председател на сдружението на собствениците Мима Савова получила обаждане с указания. Непознат ѝ казал, че трябва да се подновят документи за регистрация, което струвало 72 лв. Ако не платят, санирането спира, добавил измамникът.

Апартамент остана без саниране заради страх от … стиропор (СНИМКИ)
 
За да не губят време, веднага събрали парите от домакинствата на три входа и ги предали. Получили документ от куриерска фирма.
 
Измамата лъснала, когато обитателите на съседните блокове започнали да роптаят, че техните домоуправители не вършат нищо.

В Луковит откриха официално първия саниран блок в Северозападна България
 
Кметът на Свищов Генчо Генчев е уведомен, а подозренията са, че измамниците взимат данните от публичния портал за отворени данни.
 
Той посочи, че в момента ресурсите на програмата за саниране са изчерпани и не се подписват нови договори, нито се събират такси или пари.

Трима пенсионери изгоряха с 27 хил. лв. заради "ало измами"
 
В Свищов по националната програма са санирани 12 жилищни сгради. Други 60 са кандидатствали, но заради замразяването на програмата остават чакащи. Именно те са на прицел в новата схема на телефонните измамници.
btv.bg