/ БГНЕС, архив
Пламен Георгиев депозира оставка за освобождаване от длъжността “прокурор”, считано от 2 октомври, потвърдиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Ексшефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев се връща на работа в Спецпрокуратурата

Най-вероятно оставката ще бъде гледана на заседанието на Прокурорската колегия в сряда.

Дипломатическото дружество възрази срещу назначаването на Пламен Георгиев за консул

Правителството назначи бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев Димитров за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е взето на закрито заседание на 9 август.

Петиция срещу Пламен Георгиев във Валенсия

Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която според Столична община, има построени незаконни постройки. Проверка на Националната агенция за приходите показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той.

ВСС гледа молбата на Пламен Георгиев да бъде отново прокурор

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.
БГНЕС