Пострадалите от тежката катастрофа с автобус с македонска регистрация на АМ "Струма" са без опасност за живота. Те са настанени в болница "Пирогов".

Оцелелите са общо 7 души. Лицата не са български граждани. В момента всички са контактни, в стабилно състояние и без опасност за живота. Шестима са с изгаряния, а един пациент е с травма на крака. След преглед и оценка на състоянието им са настанени за проследяване в болницата.

Автобус се запали на АМ „Струма“, над 40 души загинаха


Момиче на 17 години и шестима възрастни са приети в болница "Пирогов" след инцидента с автобуса на магистрала "Струма", каза за БТА д-р Мая Аргирова от Клиниката по изгаряния в лечебното заведение. Няма опасност за живота им. Момичето и петима от възрастните са в Клиниката по изгаряния, един е насочен Клиника по травматология.

Извършват се допълнителни изследвания на всички, допълни тя.

"Всички консултации и изследвания, които трябва, са направени. Предстои обработка на раните, изгарянията са сравнително леки. Може да се наложи някои оперативни интервенции от травматолозите, които също са леки. Всичко, каквото трябва да се направи за гражданите на Северна Македоня, се прави", обясни изпълнителният директор на УМБАЛ „Пирогов” проф. д-р Иван Поромански.