Отлюспен от Местан: В парламента между мен и Баракова има едно свободно място
Отлюспен от Местан: В парламента между мен и Баракова има едно свободно място / снимка: Dariknews
Отлюспен от Местан: В парламента между мен и Баракова има едно свободно място
83360
Отлюспен от Местан: В парламента между мен и Баракова има едно свободно място
  • Отлюспен от Местан: В парламента между мен и Баракова има едно свободно място

Ахмед Доган е естественият лидер и създател на ДПС и е нормално той да си управлява партията, а не чрез триумвират или този и онзи". Така независимият депутат Гюнай Хюсмен коментира ситуацията в бившата си партия.

Как се стигна до трусовете в ДПС

Той бе изключен от ДПС преди малко повече от година заради използване на преференциален вот на последните парламентарни избори. На местните избори обаче той победи бившите си съпартийци в ключови за тях лудогорски общини - Исперих и Кубрат, издигайки свои кандидати чрез листата на партията на Илияна Раева „Обединена България".

"Подмяната или промяната в ДПС започна преди година", заяви независимият депутат Гюнай Хюсмен в родния си Исперих. Според него това е било закономерно и на политическия хоризонт предстоят още интересни и нови неща. За бившата си партия той говори едновременно с носталгия, но и с убеденост, че е неговата позиция е била правилната още преди година.

"Не мога да давам съвети на такава голяма фигура от българската политика, но естественото място на Доган е да управлява ДПС", допълни той.

Хюсмен не даде категоричен отговор дали би се върнал в ДПС, ако бъде поканен от Доган.

ДПС изключи Лютви Местан от партията

"В парламента между мен и Ана Баракова има едно свободно място", каза Хюсмен в отговор на въпрос дали сега на Местан няма да му се наложи да седне до него.

"Той къде ще сяда, администрацията в парламента решава, но наистина между мен и Баракова има едно свободно място, нека да видим след Нова година кой къде ще сяда, ще коментираме тогава", допълни той.