/ БГНЕС, архив
Най-вероятно откритият вчера в столицата мъртъв младеж е нападателят на медицинска сестра в "Пирогов". Това съобщи за "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
 
"По външни белези и по дрехите лицето най-вероятно е същото, което е причинило телесните наранявания на медицинската сестра в "Пирогов", посочи Арнаудова.
 
Тя уточни, че Софийската районна прокуратура изяснява причините за настъпилата смърт на младежа, но по данни от извършената аутопсия най-вероятно става въпрос за самоубийство.
 
"Има предварително заключение от вещите лица. Категорично според тях на този етап се касае за самоубийство. Има типични множество височинни травми и няма каквито и да е данни за насилствено причиняване на смъртта. Така че основната версия, по която се работи е за самоубийство. Събирането на доказателства продължава и в този момент", обясни прокурор Арнаудова.
 
По думите й в случай, че бъде потвърдена самоличността на починалия млад мъж, ще се прекрати разследването, което Софийската районна прокуратура е започнала за причиняване на телесна повреда на медицинската сестра, но ще продължи разследването за причините, които са довели до настъпване на неговата смърт.
 
Млад мъж е открит мъртъв в двор на кооперация в центъра на София

"Механизмът, който главният прокурор създаде за бързо и незабавно уведомяване в подобни случаи в болнични заведения сработи и незабавно беше уведомена Районната прокуратура и започнаха спешни действия по издирване на лицето, но за съжаление няколко часа по-късно го открихме починало", отбеляза още Арнаудова.
 
Сигнал за открит във вътрешен двор на бул. "Васил Левски" човек в безпомощно състояние е бил получен в събота сутринта на тел. 112. Пристигналият на място екип на Спешна помощ установил смъртта на младия мъж. На мястото е извършен оглед и са предприети процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата, довели до смъртта му.
 
Младеж преби медицинска сестра

В петък срещу събота през нощта 18-годишен младеж, настанен в токсикологията на "Пирогов" заради употреба на марихуана, е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра. В резултат тя е получила тежка лицева травма и мозъчно сътресение. Пациентът е приет за лечение по-рано в петък, след като екип на Спешна помощ го докарал в "Пирогов" заради употреба на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двамата да остане като придружител с него, защото според тях "го дразнели с присъствието си".
 
Нападнатата от младеж медицинска сестра: Страхувам се

Няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра - той я посреща станал от леглото и започва да й нанася тежки удари, след което я оставя да лежи на земята в безсъзнание и се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, момчето се насочва към първата срещната врата на стая, където се е лекувала пациентка. 18-годишният млад мъж я заставя да му отключи врата и след като тя му казва, че няма ключ той започва да я души.
 
Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката, облечен по тениска и боксерки.
Агенция Фокус