/ БГНЕС, архив
Младеж преби медицинска сестра
95055
Младеж преби медицинска сестра
  • Младеж преби медицинска сестра
За нов случай на агресия срещу медици съобщават от "Пирогов". В нощта срещу събота 18-годишен пациент е пребил жестоко медицинска сестра в спешната болница, след което избягал. Той все още не е заловен.

18-годишният младеж е приет вчера в токсикологията на болница „Пирогов” след употреба на марихуана. Родителите му споделили на дежурния екип, че синът им спортувал и тренирал бокс. Нито един от двамата не пожелал да остане с него като придружител, защото по думите им щели да го дразнят с присъствието си.

Няколко часа след настаняването му дежурната сестра посетила стаята му. Тя го заварила станал от леглото, след което младежът я нападнал и започнал да я удря с юмруци. Сестрата останала да лежи в безсъзнание на пода, а нападателят опитал да напусне клиниката. Вратата обаче била заключена, затова той влязъл в най-близката пациентска стая. Там се лекувала жена след сериозна нежелана лекарствена реакция. Младежът поискал от нея да му отключи вратата, а след като му казала, че няма ключ, я нападнал и започнал да я души.

инциденти Пирогов
Пирогов

Ефективни присъди за побой над медици искат лекари от цялата страна

Междувременно задействал противопожарната аларма, счупил стъклото на вратата на клиниката и избягал от болницата по тениска и боксерки. От МВР съобщиха за Дарик, че извършителят и към момента не е заловен.

инциденти Пирогов
Пирогов

Пострадалата медицинска сестра е настанена в лицево-челюстното отделение към Клиниката по неврохирургия с лицева травма и комоцио.

инциденти Пирогов
Пирогов

По-късно през нощта полицията докарала в спешното отделение на Пирогов и трима пияни мъже, участвали в свада в столично заведение, след която един от тях пострадал. В коридора на отделението един от приятелите му нанесъл удар по вратата на кабинет. При инцидента няма пострадали, а дежурният лекар се е разминал само с уплаха.

Баща преби лекарка, искал плацентата на детето си

Побоят над медицинската сестра е пореден тежък случай на агресия над медици, след като през юли баща преби лекарка от болница „Шейново”, която минути по-рано бе изродила детето му. Причината – жената отказала да му даде плацентата след раждането. Пострадалата д-р Албена Гагова бе намерена окървавена и в безсъзнание на стълбите в болницата след повече от 20 минути. Нападателят Владимир Стоянов бе задържан и престоя в ареста два месеца, преди Софийският районен съд да го освободи, тъй като случаят му вече бил разглеждан като част от друго дело – за укриване на бежанци.
 
Пиян пациент нападна лекари и персонал в бургаска болница

През пролетта пък в Бургас агресивен пациент посегна на лекари и персонал в болница в града.