Нападнатата от пациент медицинска сестра от „Пирогов“ признава, че се страхува. В петък вечерта 18-годишен дрогиран младеж преби жената, която била на дежурство, докато тя и нейни колеги се опитвали да го успокоят.

Младежът бил докаран в „Пирогов“ от родителите си след като бил употребил марихуана. Те не пожелали да останат с него, за да не го дразнят по техните думи. Но обяснили, че тренирал бокс. С напредването на вечерта той станал и агресивен.

Младеж преби медицинска сестра

Около 20.30 часа дежурната сестра и нейни колеги чули мъжки глас в коридора и тръгнали да видят какво става. „Видяхме го в коридора, опитахме се да го успокоим. Той се върна, отиде към леглото, обърна се с гръб към него и след това вече нямам спомен“, казва пред камерата на NOVA жената, която младият мъж нокаутирал и я оставил да лежи в безсъзнание.

Младежът тръгнал да бяга, но вратата на отделението към стълбите била заключена. Влязъл в произволна стая и поискал от лежащата там пациентка да му отвори. След като тя му казала, че няма ключ, той започнал да я души. След това излязъл, счупил стъклото на вратата и избягал.

Пребитата медицинска сестра е със счупени нос и скула и вече е пациент на болницата, в която работи. „Страхувам се, такива пациенти... не знаеш“, казва тя.

Баща преби лекарка, искал плацентата на детето си

През лятото баща преби лекарката, която изроди детето му в столичната болница „Шейново“.

Пиян пациент нападна лекари и персонал в бургаска болница

През пролетта пък агресивен пациент посегна на лекари и персонал в бургаска болница.
nova.bg