Той ще бъде с ресор защита на потребителите

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков на длъжността заместник-министър на икономиката и индустрията е назначен Димитър Маргаритов. Маргаритов е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“.

Рокади на върха в Комисията за защита на потребителите

Назначението идва само ден след като Маргаритов бе освободен като председател на Комисията за защита на потребителите. Той беше на този пост през последните 7 години. От министерството поясняват, че Димитър Маргаритов и екипът му са освободени "заради изтичане на мандата".

В Министерството на икономиката и индустрията досегашният шеф на КЗП ще продължи да работи по темата за защита на потребителите.

Преди това Димитър Маргаритов е заемал ръководни длъжности в предприятие „Ръководство на въздушното движение”, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в Министерството на образованието и науката и Министерството на външните работи.

Нинова: Забраняваме увеличението на мобилните услуги, операторите реагираха с позиции

Новият зам.-министър на Корнелия Нинова има множество допълнителни квалификации в областта на подготовката на администрацията за ефективно усвояване на средствата от Структурните фондове на ЕС, управлението на системи за осигуряване на информационната сигурност, както и в областтите на финансите и счетоводството, посочват още от МС.