Освободени са председателят на КЗП Димитър Маргаритов и членовете на комисията, вече има нов състав
Правителството прие решение, с което освобождава Димитър Маргаритов като председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Освободени са също членовете на Комисията – Константин Арабаджиев и Константин Райков.

Със същото правителствено решение е определен нов състав на Комисията за защита на потребителите.

Иван Френкев е новият председател на Комисията, а за нейни членове са определени Велина Николова-Великова и Николай Мравов.

Иван Френкев е бакалавър по финансови и бизнес икономики от Университета в Лондон, Обединеното кралство, и магистър по бизнес администрация от Университета в Истанбул, Турция. Има опит в управлението на компании, от 2019 г. е общински съветник в Общинския съвет в Смолян.

Велина Николова-Великова е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. От ноември 2002 г. до момента работи като адвокат в Софийска адвокатска колегия.

Николай Мравов е магистър по икономика от Икономическия университет във Варна. В периода 1994 г. – 2003 г. е два мандата общински съветник в Община Сливен, член е на Съвета на директорите на „Пътнически превози – Сливен“ ЕАД, заемал е и други ръководни позиции в различни търговски дружества.

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

По-рано през деня Димитъp Mapгapитoв коментира темата пред NOVA:"Тече такава процедура, това е факт, но ние действаме и се надявам, че ще има приемственост и колегите, които ще поемат, ще продължат активно да контролират пазара, защото се задават трудни времена". 

"Това е процедура, нека приключи нормално, за да може да продължи работата, защото това е най-важното", подчерта още веднъж той и допълни, че освобождаването му не е свързан с някакъв конфликт.