Още търсят убиеца на Георги от Борисовата градина, ФБР обработи кадрите на МВР
Още търсят убиеца на Георги от Борисовата градина, ФБР обработи кадрите на МВР / снимки: МВР

Столичните криминалисти продължават да работят по изясняването на самоличността на младеж, заподозрян в убийството на 16-годишния Георги Игнатов. Той беше наръган в Борисовата градина на 2 юни тази година.

Няма развитие по случая с убития в Борисовата градина Георги

Криминалистите издирват младеж, заснет от охранителни камери в района на нападението. Малко след убийството полицията разпространи видео на младеж, който бяга от района по време, което съвпада с извършването на тежкото престъпление. Момчето, заснето на кадрите, все още се издирва само като свидетел по случая, уточняват от МВР.

СДВР търси съдействие от гражданите, разпознали издирвания. Те могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност.

Има ли влиятелни родители убиецът на Георги

Кадрите, разпространени днес, са обработени от експерти на ФБР, както личи и по по-високото им качество. Видеоклипа може да видите в галерията долу.

Още търсят убиеца на Георги от Борисовата градина ФБР обработи кадрите на МВР
netinfo

В края на юли вътрешният министър Румяна Бъчварова призна, че по случая се работи, но няма никакво развитие относно установяване на убиеца. Тя изрази убеденост, че рано или късно властите ще стигнат до извършителя на тежкото престъпление.

Преди месец шефът на „Национална полиция” Христо Терзийски съобщи, че полицаи търсят по училищни интернати убиецът на Георги Игнатов. МВР работи съвместно с Министерството на образованието и инспектората към просветното ведомство, за да търси из училищата и интернатите младежът, който е заснет от камери в Борисовата градина да се движи близо до мястото, където беше убит ученикът Георги Игнатов.

Георги Игнатов, ученик в Търговско-банковата гимназия, бе намушкан с нож и издъхна по обед на 2 юни в Борисовата градина. Миналия месец столичната полиция разпространи записи, на които се вижда млад мъж с тъмно яке да бяга от парка. Бягството му съвпада до минути с убийството на Георги Игнатов, което става на метри от това място.