/ / iStock/Getty Images
Четирима български граждани, работещи в Кралство Мароко, излетяха днес следобед от Казабланка за Букурещ, откъдето ще се завърнат в България.
 
Със съдействието на посланика ни в Мароко Юрий Щерк нашите сънародници бяха качени на борда на самолет, предвиден за румънски граждани. На летището в Букурещ ги очаква представител на дипломатическата ни мисия там, който ще им съдейства за безпроблемно прибиране в България.
 
Благодарим за оказаната помощ на румънския външен министър Богдан Ауреску, на дирекция „Консулски отношения“ в министерството на външните работи на Румъния, както и на посланиците на Румъния в България и Мароко.

Блокираните български туристи потеглят към България
 
Други четирима български граждани заминаха от остров Тенерифе през Румъния за България със съдействие на посолството ни в Мадрид.
 
Във връзка с наложените ограничения по света заради разпространението на коронавируса МВнР предупреждава българските граждани да не пътуват, освен ако нямат неотложни случаи, да отменят вече планирани пътувания и да спазват указанията на институциите у нас и в чужбина, да бъдат отговорни към себе си, близките си и обществото.
Пресцентър, МВнР