26-годишният Лулзим Сюлеймани е един от 7-те оцелели при трагичния инцидент, който отне живота на 45 пътници, прибиращи се от Истанбул към Северна Македония.

Разказът му е публикуван  сайта на албанската телевизия TV Klan 

За медията от столичната болница "Пирогов" той разказва за момента, в който е станал инцидента.

Колелата на автобуса се спукаха и пожарът започна. Имаше много дим".

Сюлеймани разказва как е избягал, като е счупил една от прозорците на автобуса. "Като по филмите. Успях да избягам, вдигнах чука в автобуса, счупих прозореца и излязох. Пътувах с моята годеница и още 6 души“, разказва още той във видео, публикувано в youtube.com.  

Посланикът на Сърбия у нас Желко Йович посети в болницата Люлизим Сюлеймани. "Въпреки раните си, той е помогнал за евакуацията на пътниците", се съобщава в официалната страница в Туитър на посолството на Сърбия в България.

Сюлеймани се чувства се добре, а от посолството обещават да го посещават редовно. 

Посланикът благодари на медиците за грижите и вниманието към Сюлеймани и му пожела бързо възстановяване. Йович пожела на Сюлеймани да напусне болницата възможно най-бързо, заедно с годеницата му, която също се лекува в "Пирогов" и заедно да продължат живота си и да забравят за трагедията От сръбското посолство изказват искрените си съболезнования и съчувствие за болката и скръбта на семействата на загиналите и ранените при трагичния инцидент и пожелават бързо възстановяване на ранените.

Припомняме, че в нощта на понеделник срещу вторник, при инцидент на АМ "Струма", пътнически автобус се запали. 45 души загинаха, а седем бяха ранени. Те са настанени в "Пирогов", без опасност за живота са.

24 ноември 2021 е обявен за ден на траур в памет на жертвите от АМ "Струма" и на деветте души, които загинаха в пожар в дома за възрастни хора в с. Рояк.