/ БГНЕС
Семерджиев: Знам, че бръкнах в гнездото на осите
Предложеният за заместник-директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Боян Доганов, заради когото здравният министър Илко Семерджиев стана клиент на прокуратурата, е излязъл от търговските дружества, в които е участвал, и назначаването му не би било в конфликт на интереси.

Това обясни в писмо до медиите самият Доганов, като уточни, че разговори за евентуалното му назначение са водени с д-р Семерджиев в началото на февруари.

Повдигнаха обвинение на Илко Семерджиев, плашил с уволнение

Директорът на агенцията Асена Стоименова подаде сигнал до прокуратурата, заявявайки, че Семерджиев е отправил заплахи срещу нея, в случай, че не назначи Доганов. Тези твърдения са манипулативни, категоричен е и човекът, предложен за поста от министъра.

Междувременно в свое изявление до медиите Семерджиев обяви, че знае, че е "бръкнал в гнездото на осите и затова реакцията не закъсняла".

Семерджиев: Обвиненията срещу мен са в стил „гузен негонен бяга“

"Готов съм в съда, ако въобще се стигне до там, да представя факти и доказателства, които ще разтърсят не само българското общество", посочва министърът, и допълва, че статутът на Изпълнителната агенция по лекарствата, в която той предлага промени, не отговаря на законово определените й функции.