/ / ThinkStock/Getty Images
Керван от два пътнически микробуса с укрити в тях цигари надуши митническото куче Джейк в района на ГКПП "Дунав мост" при Видин, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Иззеха голямо количество текстилни изделия, парфюми и спортни обувки на ГКПП „Дунав мост“ - Русе

На 28 февруари в района на Дунав мост 2 пристигат два пътнически микробуса, превозващи общо 11 човека, 9 от които пътници. По данни на шофьорите - български граждани, микробусите пътуват към Германия.

Агенция "Митници"

При проверка на служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“, в която участва и митническото куче Джейк, обучено да открива тютюневи изделия, в идентични тайници в подовете на двете превозни средства са открити укрити цигари, облепени с български акцизен бандерол.

Иззеха 240 кг тютюн за наргиле без документи в района на Дунав мост 2

В двата микробуса са намерени съответно 1130 кутии (22 600 къса) и 1300 кутии (26 000 къса) тютюневи изделия или общо 2430 кутии (48 600 къса) цигари с български бандерол.
Шофьорите на двете превозни средства признали, че цигарите са техни.

Съставени са актове за установяване на административни нарушения, тъй като превозът на тютюневи изделия с бандерол извън нормите за лично потребление, нарушава акцизното законодателство.

Иззеха контрабандни сребърни накити от румънец на ГКПП „Дунав мост“ - Русе (СНИМКИ)

През последните десет дни на месец февруари в района на двата моста на река Дунав са открити общо 86 100 къса цигари, повечето от които с български акцизен бандерол. От тях 1520 кутии са открити на Дунав мост 2 при проверка на български товарен автомобил.