/ Агенция
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 3620 недекларирани текстилни изделия, парфюми и спортни обувки с лого на известни марки. Стоката е открита  при митнически проверки на пътнически автобуси в района на ГКПП „Дунав мост“ - Русе, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Иззеха 240 кг тютюн за наргиле без документи в района на Дунав мост 2

При един от случаите автобус с турска регистрация  пътувал от Турция за Румъния. През нощта на 13 февруари превозното средство е отклонено в района на ГКПП Дунав мост - Русе за щателна митническа проверка.

В 10 полиетиленови чанти, придружавани от пътник в автобуса, румънски гражданин, са открити общо 277 парфюма, обувки и текстилни изделия с обозначения на различни световноизвестни марки.

Иззеха контрабандни сребърни накити от румънец на ГКПП „Дунав мост“ - Русе (СНИМКИ)

В същия ден, около 9:00 часа в друг автобус, излизащ от страната и пътуващ за Румъния, в личния багаж на пътник - румънски гражданин, са открити 60 чифта спортни обувки, носещи логото на Fila. 381 парфюмерийни изделия - тестери с логото на различни марки и 39 чифта спортни обувки с логото на известна спортна марка са открити в автобус, пътуващ за Румъния при проверка на 12 февруари.

За откритите стоки  не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния. Стоките са задържани. Съставени са актове за установеното административно нарушение.

Задържаха спортни стоки и парфюми с лого на известни марки в района на ГКПП „Дунав мост“ - Русе (СНИМКИ)

По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.