/ Агенция
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха недекларирани 1301 спортни блузи, обувки и парфюми с лого на известни марки, при две митнически проверки на автобуси с пътници, в района на ГКПП "Дунав мост" - Русе, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Откриха близо половин тон нелегален алкохол в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе (СНИМКИ)

При един от случаите автобус с турска регистрация, е пътувал от Турция за Румъния. На 28 януари е отклонен в района на ГКПП "Дунав мост" за щателна митническа проверка.

Агенция

В 30 полиетиленови чанти, придружавани от шофьора на автобуса, турски гражданин, са открити 340 чифта спортни обувки, 200 спортни блузи и 154 тестера на парфюми и тоалетни води с обозначения на девет различни световноизвестни марки.

Откриха контрабандни дрехи и парфюми на Дунав мост при Русе (СНИМКИ)

При друг случай, в началото на месеца, на 8 януари, при проверка на автобус с румънска регистрация, излизащ от България през ГКПП "Дунав мост", в личния багаж на пътник, турски гражданин, са открити 10 полиетиленови чанти с 607 парфюма и тоалетни води с логото на световноизвестни марки.

Хванаха близо 100 кг хероин за 3,6 млн. лева на Дунав мост (СНИМКИ/ВИДЕО)

За откритите стоки не са представени документи, а собствениците им обяснили, че са ги взели от Турция и ги пренасят за Румъния.

Агенция

Стоките са задържани.

Агенция

Съставени са актове за установеното административно нарушение.

Митнически служители иззеха над 150 000 къса цигари в районите на Дунав мост-Русе и Видин

По случаите са уведомени и правопритежателите на съответните търговски марки, поради съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.