/ Агенция "Митници"
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ГД МРР откриха 451.2 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол и 380 кутии цигари, при две проверки, в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Хванаха близо 100 кг хероин за 3,6 млн. лева на Дунав мост (СНИМКИ/ВИДЕО)

При един от случаите, на 15 ноември, товарен автомобил Мерцедес "Спринтер“ с белгийска регистрация е пътувал от България за Белгия, превозващ хранителни продукти и безалкохолни напитки.

Откриха контрабандни дрехи и парфюми на Дунав мост при Русе (СНИМКИ)

Микробусът, в който пътували шофьорът и неговата съпруга е отклонен от митническите служители, в района на ГКПП "Дунав мост" - Русе, за щателна митническа проверка, при която сред обявената стока са открити 840 бутилки с ракия, водка, мастика, уиски от различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 0,7 литър, с общо количество 302.4 литра.

Агенция "Митници"

Ден по-рано, на 14 ноември, в друг микробус, отново с белгийска регистрация, управляван от български гражданин в товарното отделение са открити високоалкохолни напитни и цигари, в пазарски чанти.

Митническо куче откри 940 кутии цигари без документи в района на Дунав мост при Видин

Иззети са 210 бутилки с ракия, мастика, бренди, уиски от шест различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 1 литър, с общо количество 148,8 литра, както и 380 кутии - 7600 къса цигари от две различни търговски марки.

Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени  необходимите придружителни документи, според
изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове - ЗАДС . По случаите са съставени актове за установени административни нарушения.