/ Агенция "Митници"
Митнически и гранични служители откриха над 2500 контрабандни текстилни изделия и близо 350 контрабандни парфюма и тоалетни води при проверка на автобус с турска регистрация на 24 октомври, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Хванаха българин, опитал да внесе 1000 пакета цигари в Румъния

При съвместна проверка на митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и гранични служители РДГП-Русе в района на Русе и Дунав мост, е спрян за проверка автобус, пътуващ от Турция към Румъния и Западна Европа.

Агенция "Митници"

Автобусът е отделен за щателна проверка, при която е установено, че в него се превозват над 2500 текстилни изделия и близо 350 парфюма и тоалетни води. Установено е, че те са собственост на четирима от пътниците. 

Над 2 кг златни накити задържаха на ГКПП Дунав мост при Русе (СНИМКИ)

За по-голямата част от дрехите - 2495 броя панталони от кожа и текстил, дънки, рокли, поли, якета и други, с обща стойност близо 52 000 лева, е установено, че са собственост на турски гражданин.

Срещу него е образувано дознание по описа на ГД МРР за престъпление по чл. 242, ал.1, б.”Д” от НК, като нарушителят признава вината си и сключва споразумение с Окръжна прокуратура-Русе за 2 години условна присъда с 4 години изпитателен срок и 10 000 лева глоба, одобрено от Окръжен съд. 

Митническо куче откри 940 кутии цигари без документи в района на Дунав мост при Видин

В същия автобус митническите и гранични служители установяват, че и други трима пътници пренасят контрабандни стоки в по-малки количества - общо 349 парфюма и тоалетни води от множество марки, както и 54 спортни комплекта.