/ Агенция "Митници"
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ иззеха 155 640 къса - 7782 кутии цигари при проверки в районите на  ГКПП "Дунав мост"-Русе и ГКПП "Дунав мост"-Видин, извършени в последния месец - в периода 20 юли - 20 август, съобщиха от Агенция "Митници".

Унищожиха над 25 млн. къса безакцизни цигари и над 1.5 тона тютюн

Голяма част от цигарите са били укрити в пригодени тайници кухини в пътнически микробуси, леки и товарни автомобили. Установено е, че цигарите са пренасяли 7 български и 7 чуждестранни граждани.

Митнически служители откриха 1800 кутии цигари в тайник на пътнически микробус

146 360 къса - 7318 кутии от задържаните цигари са с валиден български акцизен бандерол и от различни търговски марки. Те са открити в няколко случая, в естествените кухини на превозни средства - автомобили и микробуси, пътуващи от България за Румъния, както и в багажа на двама пътници.

Митничари задържаха 30 000 кг тютюн за наргиле без документи

При митническите проверки районите на Дунав мост-Русе и Видин са иззети и 9280 къса - 464 кутии цигари без български акцизен бандерол, от различни търговски марки.

На Дунав мост 2 задържаха почти тон тютюн за наргиле без документи

При два от случаите цигарите са открити в товарни автомобили с румънска регистрация. Други 1080 къса нелегални цигари без български бандерол с надписи „For duty free sale only“ са иззети при проверка на товарен автомобил с турска регистрация на ГКПП "Силистра".

Близо 1 300 000 контрабандни цигари задържаха през юли на Капитан Андреево

Срещу шофьора на автомобила, турски гражданин, е съставен акт за установеното административно нарушение.