Главен комисар Христо Терзийски
Главен комисар Христо Терзийски / БГНЕС
Дейността на двамата мъже, направили опит за палеж на цистерна с гориво в Гранично поделение Видин говори за изключително добра подготовка, организация и планиране на това недовършено престъпление. Това съобщи във Видин главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция" на МВР, който участва в работно съвещание и представяне на годишния отчет-анализ на ОДМВР-Видин.

Предотвратиха умишлен палеж на Граничното полицейско управление във Видин
 
Това престъпление беше недовършено поради независещи от тях причини и професионалната работа на полицаите от Областна дирекция на МВР Видин. Сега предстоят още процесуално-следствени действия, множество експертизи, ако е необходимо ще бъдат ангажирани допълнително и експерти от Института по криминалистика. Имаме версии за мотивите за това престъпление, но обвинените лица, не се възползваха от правото си да дават обяснения в хода на досъдебното производство, каза Терзийски.
 
Работи се по няколко версии, като не се изключва нито една. Ако имахме показания от обвиняемите, щяхме да имаме по-голяма яснота.
 
Има данни за престъплението по отношение на съучастие и поръчителство, но поради воденото досъдебно производство не могат да се посочат конкретни факти и лица.
 
В работното съвещание във Видин участва и старши комисар Бисер Костадинов, заместник-директор на Главна дирекция "Гранична полиция".
БТА