Имаше обсъждане на писмото от Главчев от Министерския съвет. Отговорността е на Министерския съвет, това е буквата на закона. Трябва да видим и позицията на президента. Това заяви Николай Марков от партия "Величие" в кулоарите на парламента.

По думите му са гласували за временната комисия за правилника на НС - едното предложение е на "Възраждане", а другото на ГЕРБ. "Възраждане" гласува против собствения си кандидат. Не разбирам тази истерия на "Възраждане", факт е, че някои от техните депутати гласуваха против собствените си кандидати.

Той заяви, че е имало предложение за тестване за наркотици при влизане в Народното събрание.

Пеевски: На Срещата на върха на НАТО да отиде Главчев, за да няма риск Радев да сее проруска пропаганда

Марков посочи, че е искал директна среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, защото той носи политическата отговорност, докато контактната група не носи такава, смята той.

Депутатът попита защо ИТН се хвърлят толкова за третия мандат, като разликата между тях и "Величие" е само процент и половина. "Защо и ние да не предложим експертен кабинет", попита той.

Гуцанов: Президентът трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО

"Ние никога не сме компрометирали даден политик. Искаме да дадем нов тон за работа в парламента. Съвременните технологии позволяват всичко, но аз говоря за компилация от истина и лъжа, такива, които тролските фабрики на "Възраждане" поддържат. Не само на "Възраждане", впрочем. Много други парламентарни сили си го позволяват", посочи още Марков.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня