Делян Пеевски
Делян Пеевски / Георги Димитров
На Срещата на върха на НАТО да отиде Главчев, за да няма риск Радев да сее проруска пропаганда. Такава позиция изразява председателят на ДПС Делян Пеевски в свой отговор на въпрос от премиера, лидерът на ДПС Делян Пеевски.

Според него, в този решителен за сигурността на света и Европа момент, страната ни трябва да бъде представлявана от български представител, с ясен евроатлантически профил, който да изрази категорично и еднозначно неотменимостта на ангажимента ни към всички решения на Алианса, свързани с легитимното правото на Украйна да се отбранява от непровокираната военна агресия на Русия.

Делян Пеевски настоява в позицията си, Министерски съвет да вземе решение министър-председателят Главчев да ръководи българската делегация на предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Гуцанов: Президентът трябва да представлява България на Срещата на върха на НАТО

"Не трябва да се допуска още веднъж Радев да използва този най-висок форум на НАТО за разпространение на руска пропаганда и всяване на страхове в българското общество, на каквито скандални случаи бяхме свидетели", напомни Пеевски.

Той още веднъж подчерта, че ДПС и лично той са гарантите за неотклонната ценностна принадлежност на България към евроатлантизма.

По-рано от БСП и "Възраждане" пък изразиха позиции, че президентът трябва да представлява България, а не премиерът и служебното правителство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня