Веселин Марешки
Веселин Марешки / БГНЕС
Или участваме директно в управлението, или не, заяви лидерът на ВОЛЯ
Партия „Воля” няма да подкрепи правителство на малцинството. Това стана ясно от думите на лидера на политическата формация Веселин Марешки. Той обясни, че от партията или ще участват директно в правителството и ще носят отговорност, или изобщо няма да участват.

Най-важното е да се сформира стабилно правителство, обясни председателят на „Воля”. "Не може да бъде направено правителство на принципа "3-5-8" или две министерства за този, три за онзи. Българското правителство може да бъде обединено около няколко стратегически цели", посочи Марешки.

Марешки: Ако "Воля" остане в опозиция, ще бъде прожектор и ще осветява негативи

Кого обаче ще подкрепи за съставяне на кабинет, той не отговори. "Говорим за равноправно партньорство, обединено около основни приоритети, които са важни за българската държава. Не е важно дали са ГЕРБ, дали БСП. Важното е каква е програмата. Дали тя е в интерес отново на корупционни и олигархични кръгове или е в интерес на българския народ, бизнес и държава", коментира Веселин Марешки.
 
При близо 99% обработени протоколи: ГЕРБ – 32.64%, БСП – 27.12%

Лидерът на "Воля" обясни, че от партията или ще участват директно във властта и ще носят отговорност, или ще са опозиция. "Или влизаме и участваме, или ще бъдем коректив, прожекторът, който ще осветява дали се спазват дадените обещания", обясни той.

Веселин Марешки
БГНЕС

Запитан кое министерско кресло би удовлетворило желанието му да работи за България, той отговори "министър-председателско". Марешки допълни, че се е борил за първото място и самият той няма да става министър.