Веселин Марешки пред Дарик
93102
Веселин Марешки пред Дарик
  • Веселин Марешки пред Дарик
Партия „Воля” би подкрепила правителство и на ГЕРБ, и на БСП – стига да бъдат включени приоритети от предложенията на формацията в управленската програма. Това заяви в ефира на Дарик лидерът на „Воля” Веселин Марешки. Той посочи, че ако партията остане в опозиция, той ще играе ролята на „прожектор” и ще осветява корупционните практики.

Паралелно преброяване: ГЕРБ победи БСП, 5 партии влизат в НС

"Ако сме в управлението, това означава, че започваме да действаме мигновено по изпълнение на основните точки в нашата програма, а именно смазване на картела в горивата, жилища по 300 евро на кв. м за млади образовани българи безлихвено за десет години, с което решаваме проблема с демографската криза и с малолетната и неграмотна раждаемост и даваме хляб на малки и средни предприятия, които ще бъдат изпълнители на тези неща и така нататък", каза Марешки.

"Ако ГЕРБ са първите, които ще правят правителство и те не приемат тези условия, няма да ги подкрепим. Тогава ще останем в опозиция и ще осветяваме всички негативи и корупционни схеми, които са в България", категоричен е лидерът на "Воля".

Как ще се разпределят местата в НС според данни на социолози

На въпрос дали партията му би подкрепила кабинет на БСП, Марешки каза, че биха подкрепили правителство на социалистите, ако приемат приоритетите на "Воля".