/ БГНЕС, архив
Марешки иска Цацаров да провери има ли над него политически чадър
94876
Марешки иска Цацаров да провери има ли над него политически чадър
  • Марешки иска Цацаров да провери има ли над него политически чадър
Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки поиска главният прокурор Сотир Цацаров да вземе отношение по спора му с Валентин Златев. Причината е коментар на Златев, че Марешки се ползва с политически чадър.
 
Прокуратурата повдигна обвинения на Веселин Марешки

Марешки призова главния прокурор да инициира проверка на твърденията на председателя на Българската петролна и газова асоциация. "Самият факт, че се говори, че някой в България може да наложи тежък политически чадър върху определени видове престъпления и престъпници, означава, че г-н Златев знае кои са тези хора и какво правят", посочи Марешки.
 
"Днес събрах цялата си мъжественост и казвам днес, че Валентин Златев знае за тези хора, които могат да налагат политически чадър върху престъпници и престъпления. Призовавам Цацаров да се извиси на нивото на своята мъжественост и да постъпи по същия начин както постъпи предния път - да образува на мига дело, да бъде призован Златев, да осветли престъпници във високите етажи на властта, които могат да налагат тежки политически чадъри върху престъпници и престъпи схеми", обясни лидерът на "Воля".
 
След Марешки: повдигнаха обвинения и на двама депутати от "Воля"

"Ако Цацаров не събере смелост да образува дело и да осветли тези хора, ние от "Воля" ще считаме, че върху лицето Валентин Златев има тежък прокурорски чадър. Надявам се, че няма да се стигне дотам", допълни Марешки.