Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС, архив
Главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал и е разпоредил на Софийска градска прокуратура да провери твърденията на лидера на "Воля" Веселин Марешки пред медиите от днес. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Прокуратурата повдигна обвинения на Веселин Марешки

Става дума за изказването на депутата, че му е било поставено условие "да прекратим до края на май бизнеса с горива". Според Марешки исканията към него били не само политически, но и икономически, и идвали от хора, които "мародерстват този бизнес, имат възможност да поставят такива условия", е другото твърдение, което ще се провери от прокурорите.

Днес, на Марешки беше повдигнато обвинение за нелоялни търговски практики и опит за оказване на принуда. Според обвинението той е изкупувал аптечен бизнес чрез натиск върху аптекари, а прокуратурата обясни и, че има свидетелски показания на седем лица, пострадали от действия на Марешки.

Марешки: Oпитват да превърнат мен и хората ми в послушни пуделчета

Според лидера на "Воля", срещу него има политическа репресия, а обвинението му е "начин да държиш някого изкъсо, и да се опитваш да го шантажираш", както и да се отклони вниманието от казусите с КТБ, НДК, санирането и летище "София". Той не обясни кой според него стои зад тази репресия.
БТА