/ БГНЕС
"Пет години са ме разследвали, разпитали са стотици свидетели и прокуратурата казва, че няма никакви доказателства, че аз съм виновен. На база на същите доказателства се оказва, че има съмнения и щели отново да разпитват стотици свидетели", каза пред БНТ лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки, срещу когото се очаква днес специализираното звено "Антикорупция" да повдигне обвинение.

Веселин Марешки се отказва от имунитета си (ВИДЕО)
 
"Разиграват театри пред хората, за да се опитат да направят мен и нашата парламентарна група послушни пуделчета, каквито има и в този парламент. Най-лошото е, че по този начин те възпитават всички следващи, че, ако си послушен, играеш в играта, крадеш от пътища, от НДК, саниране, тогава нямаш никакви проблеми с никой. Обаче, ако си непослушен, ставаш неудобен", каза Марешки.  

Депутатите да нямат имунитет, предлага Марешки

Той заяви още, че според него правителството ще падне от власт заради борбата с нелегалната търговия, ако не започнат да се борят с нея. Относно обвиненията за лекарствата той каза, че няма проблем с конкурентите, а те с него.

Марешки опитвал да монополизира пазара на медикаменти, според прокуратурата

"Моите конкуренти са използвали по същия начин лобита за правене на закони срещу Марешки. Аз съм единственият бизнесмен с толкова закони срещу моят бизнес. Имаме идеи в контрабандата с горивата. Няма какво да гледаме в парламента, няма внесени законопроекти. Това трети мандат на Борисов, той е най-опитният и трябва да е с летящ старт", посочи той.

Марешки: Депутати пият, пушат и употребяват наркотици

Лидерът на "Воля" сподели, че усеща все повече напрежение сред хората и в парламента и все повече намирисва на предсрочни избори. "Много остро ще поставим въпросът на правителството през септември. Или правителството започва активна работа, или свършва този цирк", коментира той.