Веселин Марешки
Веселин Марешки / БГНЕС
Един от зам.-председателите на парламента - Веселин Марешки, разкри част от живота на новите депутати. Той ги упрекна в употреба на наркотици, алкохол и цигари.
 
Зам.-председател на новия парламента от едва четири дни лидерът на "Воля" Веселин Марешки разказа първите си впечатления:
 
"В сградата на Народното събрание излизат от определени места кълбета дим, цигарен дим, някъде мирише на алкохол, в определени лица пък се забелязва употребата на наркотици и упойващи вещества", каза той.

Прекратиха делото срещу Марешки заради депутатския му имунитет
 
В контраст с тези наблюдения Марешки разказа за собствената си парламентарна група:
 
"Нашата група е съставена от хора, максимално придържащи се към здравословния начин на живот, към неупотребата на алкохол и цигари, към абсолютната забрана на наркотични и упойващи вещества. Само двама души от 12-членната ни група пушат цигари. Няколко души са абсолютни трезвеници, нито един не употребява наркотици и упойващи вещества".

Избраха Марешки за заместник-председател на Народното събрание
 
Марешки не спря дотук - освен да набележи проблемите в новите депутати, предложени и решение:
 
"Готови сме да извикаме подвижна лаборатория, която да следи за чистота на въздуха откъм цигарен дим и алкохолни пари и на психическата устойчивост на депутатите от намесата върху психиката им на упойващи психотропни вещества и наркотици", посочи депутатът.

Марешки призова да се сформира стабилно правителство
 
Накрая Марешки съобщи, че няма никакво намерение да се откаже от депутатския си имунитет, въпреки че главния прокурор Сотир Цацаров му го поиска. Лидерът на "Воля" поиска временна парламентарна комисия за обвиненията срещу него и само ако се потвърдят чрез солидни доказателства, едва тогава ще се съгласи да го даде.