Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС
"Да се обосновава собствената невинност с хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор по делото е меко казано невъзпитано, а откровено казано - недостойно за мъж и за член на парламента", заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред медиите, за редицата обвинения на лидера на "Воля" Веселин Марешки срещу прокурора по делото срещу него за рекет и побой на общински съветник от Варна.

Марешки: Oпитват да превърнат мен и хората ми в послушни пуделчета

Цацаров обясни, че прокурор Виолета Радева няма нарушения и наказания, по думите му тя е професионалист. Главният прокурор допълни, че той и институцията, която представлява застават зад действията на Радева. "Подобни обвинения ги считам за безкрайно недостойни", каза Сотир Цацаров.
 

Главният прокурор Сотир Цацаров
БГНЕС

"Важно е да няма клевети, всичко друго е в реда на нормалния театър", заяви още главният прокурор. Той допълни, че ако Марешки не изясни кой го е изнудвал и е искал да прехвърли петролния си бизнес до 30 май, прокуратурата ще откаже да разследва случая.

Цацаров разпореди проверка има ли натиск над Марешки

На въпрос, какво ще се случи, ако Веселин Марешки му поиска оставката, Цацаров отговори, че България е свободна държава и "всеки може да поиска моята оставка".
 

Главният прокурор Сотир Цацаров
БГНЕС

Разпитали Томислав Дончев за НДК

По разследването за НДК и обвиненията срещу Мирослав Боршош, Цацаров обясни, че ако се установи, че за извършените нередности принципалът на НДК е бил сигнализиран и не е предприел нищо, то той би носил също отговорност.

Мирослав Боршош вече официално с обвинение, привикаха го на разпит

По думите му, това, че Боршош е обвинен, не означава, че с него се изчерпва кръгът лица, на които ще бъдат обвинени.
БТА