/ БГНЕС
Прокуратурата го обвини за нецелесъобразно разходване на средства
Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош очаквано получи обвинение от прокуратурата за нецелесъобразно разходване на средства и безстопанственост. Това потвърди самият той пред журналисти на излизане от сградата на спецзвено "Антикорупция'', където бе привикан на разпит.
 
Боршош с обвинение за неправомерно разпореждане с бюджетни средства

Обвинението е свързано с отпуснатите 17 млн. лв. на Националния дворец на културата (НДК) във връзка с подготовката му за българското председателство на ЕС. Според обвинението над 1,7 млн. лева от тях не са изразходвани по предназначение.
 
Мирослав Боршош се оттегля от НДК докато текат проверките
 

БГНЕС


Боршош заяви, че поискал, но не са му били предоставени никакви доказателства по случая. Той добави, че застава твърдо зад работата си през последните две години и я определи като важна, значима и в рамките на закона.
 
"Не се отказвам от всичко, което съм свършил през тези две години. Всичко, което сме постигнали е било по законен път", каза той. Бившият директор на НДК заяви, че във вторник, пред временната парламентарна комисия ще представи своята позиция и истината по случая.
 

БГНЕС


Казусът НДК 

Очаква се в следващите дни по случая да бъдат разпитани министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и бившият министър на културата Вежди Рашидов.