/ БГНЕС, архив
Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК.

"Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента", съобщи той в специално изявление.

Казусът НДК 

"В последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК - най-голямата културна институция в страната, посочва в изявлението си Боршош.

По думите му "това е саботираща акция не само към Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС". Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България. Благодаря още веднъж на премиера Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен", посочва Боршош.
 
Лиляна Павлова освободи шефа на НДК

В изявлението си той благодари на всички, свързани с българската култура и на останалите, "които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина". "За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока", изтъква още Боршош, цитиран от пресцентъра на НДК.
 
Той благодари на екипа си в НДК, "без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно".
 
Бойко Борисов връща Мирослав Боршош начело на НДК

"Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата", заявява в изявлението си Мирослав Боршош. "Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи", посочва Боршош.