/ БГНЕС
БСП иска анкетна комисия да провери работата на Лиляна Павлова
94064
БСП иска анкетна комисия да провери работата на Лиляна Павлова
  • БСП иска анкетна комисия да провери работата на Лиляна Павлова
БСП ще подаде сигнал до главния прокурор и ще поиска създаване на анкетна комисия за работата на Лиляна Павлова по подготовката на България за председателството на Съвета на ЕС. Това съобщи в декларация от парламентарната трибуна лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Причината е съмнения за корупция при обществените поръчки за ремонт на НДК.
 
НДК минава към Министерството на културата?

"Колко парламентарна е тази република, в която министър-председателят втори месец не идва на парламентарен контрол, за да обсъдим председателството на България. И колко парламентарна и спазваща законите на демокрацията ще е тази република, в която днес предлагаме да обсъдим и да приемем специална анкетна комисия да разследва случилото се в НДК. Да ви видим сега какви парламентаристи и борци срещу корупцията сте", обърна се към залата Нинова.

Лиляна Павлова освободи шефа на НДК

"Какво се случва в държавата, отговорете вие? Две лобита в ГЕРБ бият ли се кой да вземе обществените поръчки за 50 млн. лева ремонт в НДК. Боршош казва "няма да подписвам обществени поръчки под натиск и на ръба на закона". Кой го кара да го прави? Павлова казва, от друга страна, че там има данни за корупция, информирала е премиера и той се е съгласил Боршош да бъде уволнен. Какво председателство, което свеждате до това кой в ГЕРБ да открадне едни пари за едни плочки. Няма приоритети, политики, председателството беше сведено до смяна на тези плочи. Сега заради тези обществени поръчки рискувате бъдещето на България и председателството", подчерта лидерът на БСП.

Бойко Борисов връща Мирослав Боршош начело на НДК