/ Darikradio.bg
Министър Лиляна Павлова освободи от длъжност изпълнителния директор и член на борда на НДК Мирослав Боршош, съобщиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018. Променен е и съставът на Съвета на директорите на НДК.

В момента се провежда заседание на новия Съвет на директорите. За негов председател ще бъде избрана г-жа Таня Милева, а за изпълнителен директор на НДК – Борислав Велков, досегашен председател на Съвета на директорите.

Лиляна Павлова: Искам пълен одит на НДК

Мотивите за смяната са, че е налице системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Също така действията на досегашния изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на Председателството.

Във Фейсбук профила си Мирослав Боршош коментира:
 

Категорично отказвам да подписвам нови обществени поръчки, свързани с подготовката на НДК за Председателството под натис...

Публикувахте от Miroslav Borshosh в 26 юни 2017 г.

Има досъдебно производство за ремонта на НДК, призна Румяна Арнаудова

Таня Милева е началник на кабинета на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г. Тя е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, хоноруван преподавател по гражданско, търговско, трудово и осигурително право в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на учебната дисциплина „Законодателни основи на консултантската и посредническата дейност”. Има специализации по инструменти за финансов инженеринг и европейска интеграция и европейско право. В периода 2002 – 2013 г. е била държавен служител в дирекции „Държавно юристконсулство“ и „Национален фонд“ в Министерство на финансите. В периодите 2011 – 2013 г. и 2014 – 2017 г. е била началник на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Какво включва ремонтът на НДК и кога приключва?

Новият изпълнителен директор на НДК Борислав Велков от 2011 г. професионално участва в изграждането, развитието, оперативното и стратегическото управление на водещите спортни, развлекателни и културни инфраструктури в България. През 2011 г. след откриването на "Арена Армеец София" се присъединява към управленския екип на залата като заместник-ръководител, отговорен за екипа, маркетинга, рекламата и организацията на събития. През 2012 г. специализира в EVMI (European venue management institute, базиран в Лондон и Франкфурт) изграждане, оперативно и стратегическо управление на зали, стадиони, конгресни и интегрирани инфраструктури. През 2013 г. става главен консултант по изграждането на „Арена Русе“, а по-късно и поема поста на главен мениджър на залата. Основател е на Асоциацията за насърчаване и развитие на спортната и развлекателна инфраструктура в България. Борислав Велков е оказвал експертна помощ при изграждането на „Арена Бургас“ (в строеж), „Арена Колодрум“ - Пловдив, Софийската филхармония и др. От 2011 г. досега е участвал пряко в организацията на повече от 200 събития от различен характер, много от които от висок международен ранг – международни конгресни, културни и фестивални прояви, световни и европейски спортни първенства.