/ снимка: БГНЕС, архив
До момента управата на Националния дворец на културата (НДК) не е уведомен по официален ред за образувано досъдебно производство. Това се посочва в позиция на НДК във връзка с потвърждението на прокуратурата за образувано досъдебно производство за НДК срещу неизвестен извършител.
 
Има досъдебно производство за ремонта на НДК, призна Румяна Арнаудова

Не са изисквани нито документи, нито информация от изпълнителния директор Мирослав Боршош. Той не е викан като свидетел, заявяват от Двореца.
 
20 000 европейци у нас за българското председателство

Междувременно в периода от започване на преустройството и адаптацията на сградата за целите на Председателството в НДК са извършвани множество проверки от различни институции - Дирекцията за национален строителен контрол, Главната инспекция по труда, Агенцията за държавна финансова инспекция, посочват от НДК.
 
НДК застава категорично зад принципа на прозрачност на изразходването на публичните средства и е готов да съдейства на всички органи в предоставянето на информация по случая.
 
Какво включва ремонтът на НДК и кога приключва?

НДК е една от най-прозрачно работещите институции, която с десетки публични прояви информира за подготовката на сградата за Председателството като част от цялостното ни разбиране за промяната в управлението на Двореца, се посочва в позицията.