/ БГНЕС
Няколкото мъже, които са се появили на площада на селото, казали, че вече нямат прасета, защото са ги заклали в изпълнение на заповедта. В района няма огнища на африканска чума, но селото попада в санитарната зона и се налага избиване на животните - като превантивна мярка. Протестиращите се въздържали от коментари.

Трети ден продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол заради африканската чума


Неофициално обаче заявили, че кметът на селото е от БСП и организацията на протеста е негова инициатива, съобщава още Националното радио. Сред хората, дошли да протестират имало и лица, които участвали в миналогодишните протести по време на чумата по дребните преживни животни в Ямболско, и които се включвали в протести и срещу Истанбулската конвенция, и срещу Стратегията за детето. Протестът в село Мрамор беше обявен с искане държавата да изплати прасетата на частните стопани по пазарни цени.
 

БГНЕС



Кметът на район "Връбница" отрече протестът да се политизира. В Мрамор няма огнище на чума, но то попада в санитарната зона от село Петърч и затова се налага избиването на животни от т.нар. "заден двор" като превантивна мярка.
 

БГНЕС